MASSAGETERAPI

Jag arbetar med modern massageterapi baserad på svensk klassisk massage ur ett i huvudsak friskvårdande perspektiv, med inriktningarna medicinsk massage, avslappningsmassage, avslappnande lymfmassage och manuellt lymfdränage.

Hur går det till?

2. Kommunicera

3. Slappna av

4. Upplev nyttan

1. Boka din behandling

Välj längd på behandlingen beroende på vilken inriktning ni önskar och boka din tid där det passar er bäst. Som ett besök på Rygg- och Idrottscentrum i Eslöv eller som hembesök.

Medicinsk Massage för specifik nytta såsom smärtlindring och/eller en förbättring av rörelseapparatens funktion avseende hållning och rörlighet. Vid första besöket rekommenderar jag vanligtvis 60 minuter för att det ska finnas tid för en enklare undersökning. Efterföljande besök är beroende på era besvär, som regel 30, 45, 60 eller 90 minuter långa. Kan med fördel kombineras med avslappningsmassage eller personlig träning som inriktar sig på att korrigera strukturella obalanser och sub-optimala rörelsemönster.

Avslappningsmassage för generell avslappning och ökat välmående i syfte att förbättra det fysiska och psykiska måendet. För de flesta individer rekommenderar jag vanligtvis minst 60 minuter för att komma ner i djup avslappning. 

Avslappnande Lymfmassage för generell nytta såsom avslappning, ett ökat välmående och en eventuell förbättring av lymfsystemets funktion i syfte att stärka immunförsvaret. En behandling tar som regel minst 90 minuter. (OBS! Nytt system under utveckling. Kan tillsvidare endast beställas som övningsklient efter dialog med terapeuten).

Manuellt Lymfdränage för att påskynda en volymreduktion av svullnader i syfte att snabbare kunna återgå till önskad fysisk aktivitet. Vid första besöket rekommenderar jag vanligtvis 45 minuter för att det ska finnas tid för en enklare undersökning. Efterföljande besök är som regel på 30 minuter. (OBS! Första besöket bokas genom direktkontakt med OptiKropp eller genom att ringa Rygg- och Idrottscentrum).

2. Kommunicera

Nyckeln till att ni ska uppleva en behandling som fantastiskt bra ligger inte bara i min skicklighet, utan beror också på hur väl förbereda vi är tillsammans. Det är därför oerhört viktigt med en bra kommunikation mellan oss.

I samband med ert första besök ombeds ni därför beskriva era behov och andra önskemål genom att fylla i ett klientformulär som lägger grunden för vår dialog.

Precis innan behandlingen gör jag vid behov också en enklare undersökning och vi kommer tillsammans överens om en övergripande plan för behandlingen.

  • Vad är syftet med behandlingen?
  • Vilka områden på kroppen ska behandlas eller inte behandlas?
  • I ungefär vilken ordning ska de behandlas och var, om någonstans ska det läggas extra fokus?
  • Skall några speciella tekniker och metoder användas?

3. Slappna av

När ni har klätt av er och tar plats på bänken täcks ni med ett stort lakan av härligt mjukt flanelltyg. Ni väljer själva hur mycket ni klär av er, men jag uppskattar om ni behåller trosor eller kalsonger på. Det enda undantaget är om vi i förväg har kommit överens om att behandlingen skall innefatta vissa tekniker från lymf- eller hawaiiansk lomi lomi massage. Oavsett så använder jag det nästan överdrivet stora lakanet för att hela tiden respektera er grad av blygsamhet.

Under behandlingen väljer ni själva om ni vill fokusera er egen andning och på så sätt förstärka den avslappnande effekten eller ifall ni vill ha en trevlig konversation.

4. Upplev nyttan och sätt betyg

Nyttan med olika behandlingar varierar beroende på en lång rad olika faktorer och det är därför svårt att säga vilken nytta just du kan få av massageterapi. 

Den starkaste vetenskapliga evidensen för terapeutisk massage verkar vara kopplade till dess generella nytta på det fysiska och psykiska måendet.

Om du som klient efterfrågar en mer specifik nytta såsom såsom smärtlindring och/eller en förbättring av rörelseapparatens funktion avseende hållning och rörlighet, kan det vara vara viktigt att känna till att den största nyttan då uppnås genom att kombinera massage med egenvård och träning. Jag tvingar ingen till träning, men jag vill att ni skall vara medveten om vilka resultat som är realistiska när ni sätter betyg på mina tjänster.

När jag lämnade bokningstjänsten Bokadirekt under det förra året så förlorade jag tyvärr hundratals positiva betyg och recensioner. Jag uppskattar därför om ni sätter betyg och lämnar en recension på Google Maps och/eller Facebook efter ert besök. Men läs gärna om min kvalitetsgaranti under rubriken Garanti & Villkor i sidfoten innan ni gör det.